" There won't be a better tomorrow if you can't move on from today..WELCOME "

Friday, December 17, 2010

Cahaya Seri Alam Hill...syoknya

kenapa hari ni happy sgt ha?? weird??

tanggal 16/12/2010
sya n my fmily teringat nk pergi satu tempat ni....sya mendpt bisikan dri seseorg katanya tmptnya best..hee..tmptnya diberi nama Bukit Cahaya Seri Alam@Taman Pertanian Malaysia....so cepat2 siap terus pergi...hisshshshshsh...ala tiba2 hujan la pulak..hurmm..terpaksa pergi la kamdar dulu...sibuk my mum hee...nk beli kain langsir...smentra hujan pergi la beli dlu..lps 2 jam tuh hujan pun mula henti..mse tu pulak my mum da abis beli brg..peluang ni!! cepat2 dgn sepantasnya menuju ke tempat tersebut...

sampai dkt sana pkul 3.00 pm...ttup pkul 4.30pm...adalah mse sikit..
masuk dewasa RM3 kanak2 RM1....

dlm tu penuh dgn kehijauan..saper2 yg ada penyakit dan perlukan ketenangan...tempat ni lah yg paling sesuai...ha! klau yg nak tgkp gmbr utk perkahwinan pun sesuai jugak...romantik doe..
ha sebelum tu teringat msuk tu naik bas yg disediakan..klau nk jln kaki pun boleh...tp larat ke korang????....tmpt tu mmg bsr...sya tgok org yg naik basikal tu pun da terdengih-dengih...

antara tempat2 yg pling best skali adalah "rumah empat musim"...perh..bestnya dpt menikmati
salji...walaupun xdpt pergi luar negara...kat sini pun jd lah..

Sedikit gambaran yg sya dapatkan untuk anda semua!!!

"RUMAH EMPAT MUSIM"
walaupun tak dpt ke negara yg ada musim salji kat sana...kat sini pun dpt merasa jugak..
jangan ckpla sejuknya mcm mana....smpi mulut pun keluar wap sejuk...tangan da tak rasa pape..

rumah empat musim ni ikut peredaran musim...mcm klau bln 12 skarang ni tgh msm salji kan so musim slji lah dia tunjukkan...klau bln 2 musim bunga lah dia tunjukkan...


p/s: rugi klau saper2 yang xpernah pergi...

hidup jangan menyusahkan orang lain

Hantu Kak limah balik rumah!!


minggu ni sibuk dengan keriangan..hahah

huh...tanggal 15/12/2010 sya, lynn, my youngers sis n my eldest sis pergi lah ke jj bukit raja...sebab apa?? sebab nk tgok movie nie lah...pergi hari rabu so dptlah murah sikit rm6 only...
hari tu tiket movie ni semua full smpilah mlm...selamat sempat dptlah tiket pkul 3.15pm..oklah..
tp cerita tu mmg lawak....ketawa tak habis2...

sedikit gambaran yg sya dpt tunjukkan.

..

hidup jangan menyusahkan orang lain

Saturday, December 11, 2010

tiMe to ScHoOLs...

aku kurang paham la dengan peniaga sekarang ni...
dulu xde la mcm skarang ni...
mesti korang terpikir2 apa yg aku tgh bgthu ni...
sebenarnya...aku xphm dengan peniaga sekarang ni

bru msuk bulan 12 da sibuk2 jual barang sekolah
dengan gantung iklan diorang bertulis

"bacK to school"
"

tu yg buat aku menyampah..hishh..
bru nk happy2 sikit cuti sekolah ni da ajak pergi beli brg sekolah...
klau iye pun nk untung sabar2lah dulu...

what your opinion in your mind??





hidup jangan menyusahkan orang lain

i'm back...

huhh...
dah lama lah jugak x update blog ni...
disebabkan ingin menenangkan diri atas sebab2 tertentu..
harap korang faham...
klau korang sentiasa follow perkembangan blog aku korang akan tahu...

sudah la...forget what has past...
da x nak sedih2 lg da...
time untuk ceria2 happy2 pulak...

sepanjang beberapa mggu aku xupdate blog ni..
hurmm...xde cerita yang menarik sgt la...


hidup jangan menyusahkan orang lain

Monday, December 6, 2010

Apa itu kawan sejati?


kawan sejati itu ibarat tangan dan mata,

saat tangan terluka mata menangis saat mata menangis tangan menghapusnya,

kawan sejati adalah kawan yg ada di saat kita senang dan susah,

kawan yang menolong kita tanpa ada rasa mengeluh,

kawan sejati adalah kawan yg tertawa bersama kesenangan dan menangis bersama penderitaan,




hidup jangan menyusahkan orang lain

Bengang, Marah, Sedih......

Aku tak tahu la nak luahkan macam mana lagi... :-(
pERASAN bERcAMpur mcm kat title tu la.....
sanGgup diorang buat aku macam ni kan....
MaNa Rasa "support kAwan" yang ada dkt diorang tu...??.
KaWan yG aKU aNGGap BoLeH mEnYoKOnG aKU tIba2 hilang...
lAgI mEMPErlekehkan aKu lagI adaLah....
HaNya SeDikit Shja Yg meNyOkoNg aKu tu Pun bOlEh kiRa guna jari....

Cbe kLaU kOrAnG bErada dalam situasi aku sekarang ni...
AkU agak korang pUn akan rAsa sAma Mcm Apa yg sEDaNG aKu HaDAPI sEkarang ni..

Aku mintak maaf kepada sape2 yang terasa apa yang aku cakapkan ni...
aKu harap korang Paham....



hidup jangan menyusahkan orang lain

Friday, December 3, 2010

HaRi InI???


Hari Ni???
Cerita aPa??
uh Bru igt td Bru lepas tangkap burung lps tu lpskan..sje2 buat main2..hee
mlm ni ada kenduri but pada mse tu juga aku ada ltihan kompang...urmm
mana nak pergi nih?????

hidup jangan menyusahkan orang lain

Thursday, December 2, 2010

Wednesday, December 1, 2010

oh tidak!! kenapa macam ni??


keputusan muktamad Piala AFF Suzuki 2010

MALAYSIA- (1) VS (5) INDONESIA

WHAT'S THE PROB? HOW WE CAN LOSE??.....bad AND sad



I HOPE RAJAGOBAL CAN SOLVE THE PROBLEMS QUICKLY....


hidup jangan menyusahkan orang lain

Mesin Lipat Baju....

hey my friend...hari ni i nk tunjuk kat u all sesuatu....u all mesti rasa nak try kan....mula2 aku jalan2 la kat youtube cari benda2 yang pelik...dah tu terjumpa la satu video ni namanya mesin lipat baju...i rasa tertarik u..hahaha...aku test la bukak..perh mesin lipat baju paling senang nk lipat..hee..lepas je tgok video tu terus nk try doh...ambil kunci motor dengan sepantasnya hidupkan enjin pergi ke kedai jj kat pekan belilah kadboard....sampai je rumah terus cari gunting, seletep dan brg2 yg perlu lah....ha ni i tunjukkan sikit kat u all cara2nya...

>>>>> yang pertama kedua>>>>>>>



DAN....inilah hasilnya..cantikkn..try la..total semua RM3.50 JER...



">
hidup jangan menyusahkan orang lain

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...