" There won't be a better tomorrow if you can't move on from today..WELCOME "

Saturday, November 5, 2011

penat...

uh sebelum tu sory kawan2 saya dah lama xupdate blog bz sikit...

hari ni penat betul tangan...kenapa?
MENAIP

si adyla ni la menyuruh saya menEdit blog dia....
ta per menolong orang dapat pahala kan..kan..kan
tapi dapat penat larh...

anyway thanks adila....

hidup jangan menyusahkan orang lain

Wednesday, September 14, 2011

Tertubuhnya..FFK Production

Pada tanggal 12 september 2011 merupakan detik paling bersejarah bagi saya kerana tertubuhnya produksi saya iaitu FFK Production . Produksi ini dibantu oleh rakan saya sendiri iaitu akmal johar aka watashi. Produksi hanya bermula dengan menggunakan telefon bimbit sahaja.


Apa itu FFK Production?
--produksi ni khas ditubuhkan bagi mereka yang ingin membuat official music video mereka sahaja. insyaallah jika produksi ini berjaya pada masa hadapan kemungkinan akan mewujudkan sesuatu yg lebih besar lagi selain membuat music video...mungkin filem pula...harap-harapnya lah...

Kenapa nama FFK Production?
--nama FFK Production diambil sempena nama pengasasnya iaitu Fakhrul Faris b. Kamar.

Jika nk buat video kena bayar ke?
--buat permulaan ini tidak dikenakan bayaran (free)...disebabkan produksi bru ditubuhkan dan hanya menggunakan hp sahaja...

Siapa hendak dihubungi?
--ffkproduction@yahoo.com

saya tinggalkan anda dengan:

Pertama: theme production video

video



hidup jangan menyusahkan orang lain

Tuesday, August 2, 2011

Syukur alhamdulillah....tempat ke-5

syukur ke hadrat Allah s.w.t
memang gembira sangat dpt tahu menang n0. 5..
walaupun xdt dpt tempat teratas....
xkesahla....
tepat jam 8.30 hari selasa(2/8/2011)
buka laman web pengguna
masa tu hati da berdegup kencang da..takut2 xdpt..
yela sebelum ni mengharapkan dpt no. 1,2 @ 3..tpi xdpt juga...
xper la sekurang-kurangnya da cuba yg sebaik mungkin...
dapat RM200.00 buat duit raya tahun nie...:-)

kalau xpercaya tgok ni

hidup jangan menyusahkan orang lain

Wednesday, July 13, 2011

Happy or Sad? confused

hishh....risaunya...
semua dok sibuk semak PLKN sama ada dpt atau tidak...
yang aku ni dok risau jer...kut2 dpt ker o tidak...
kalau ikut kan keluarga setakat ni adk beradik aku xpernah ada lg yg dapat....
risau pulak kut2 aku dapat....
semak punya semak laman web khidmat negara sesak xboleh bukak....
kerisauan aku bertambah...haaiisshhh

Pada tanggal 13/7/2011 bersamaan 11 syaban 1432 h, pada pukul 12.00 tengahari di makmal komputer sekolah...masuk jer terus capai komputer n trus bukak dengan rasa risaunya....bukak jer lmn web khidmat negara tiba2 boleh pulak meme dia sruh aku check la ni....
waktu kerisauan aku dah tahap maksimum dah lebih maksimum dah sampaikan dah xde tahap lg....heee(tipu jer)

masukkan num ic 941013-10-xxxx tunggu sekajap....

PANG!!!(macam tu ke bunyinya??) bg aku jer la...
HA AMIK KAU!!

Tahniah! Anda terpilih menyertai Program Latihan Khidmat Negara Siri 9/2012
NAMA: FAKHRUL FARIS B KAMAR
NO. IC: 941013-10-XXXX

AH TIDAK!!!! kenapa aku dapat?? hurmm..nk buat mcm mana kenalah pergi jugak....
harap2 dapat kat sarawak....best sikit...

so bagi sape2 yg dapat aku ucapkan setinggi-tinggi tahniah...ingat senang ker nk dpt khidmat negara ni bukan calang2 orang(padahal nk cover risaunya tu).....

bg yg tak dapt jangan kecewa....cuba lagi?????

apa pun saya akan berjuang untuk negara...GO MALAYSIA!!

GO KHIDMAT NEGARA!!


menyayat hati betul lagu nih...dengar dan hayati...lg2 bg sape2 yg nak pergi tu...





hidup jangan menyusahkan orang lain

Tuesday, July 12, 2011

Gosip Hangat 5 Efisien

Wah sejak kebelakangan ni banyak betul gossip yg berlaku dkt kelas aku nih...
tak tahu kenapa???

nk tahu ker???

sejak kebelakangn ni Dinie@'sesumpah'(dyla yg bg gelaran) dengan che wan asyik dekat jer...aku pun tak tahu kenapa dengan diorg nih...mcm ada udang disebalik mee..hee

satu hari tu tiba2 bdk2 kelas sibuk dok paggil "so sweet" dekat si Dinie ni..aku memikirkan apalah yang diorg cakap kan ni...aku yang dduk kat sebelah dia(dinie) pun xtahu...sampikan aku pun terikut "so sweet"..haha..(padahal tak tahu pun) hee...tiba2 si dyla bgtahu yg dinie couple dgn che wan..haaaa????? terkejut beruk aku?? biar betul dinie ni???

lepas tahu jer aku dok sibuk pggl 'so sweet' bile tgok che wan & dinie@sesumpah...
lawak pun ada..hissh..

COMING SOON pulak kita tengok Farah&Daniel(atok)..hee jgn marah..

aku?????/....belum lagi yer..



hidup jangan menyusahkan orang lain

Sunday, June 12, 2011

minggu yang sgt sibuk

sory kawan2...dah 2 minggu aku asik sibuk dgn hal ku smpikan blog pun xupdate..
manyak mende nk buat...
nk uruskan blog satu lg la..dgn event kompang lg..
huih..penat btul..
smpi nk kesat peluh pun xdpt..hee..

tp yang ni bukan aku...

smpi mcm tu skali ker?? ker??

so kawan2 kena paham la yer..



hidup jangan menyusahkan orang lain

Friday, June 10, 2011

tutorial...cara nk hantar komen..

ni tutorial pertama buat aku...msi rmi lg yg xthu mcm mana nk hntr ko
men dkt blog..ni biar aku aja

pertama:
sign in dlu sebelum komen..sign in sbgi akaun'GOOGLE'...bru sng nk ko
men

kedua:
pergi dkt entri yg kauorg nk komen tu contohnya..

ketiga:
pergi dkt 'ulasan'


keempat:
lepas klik...tulis ulasan anda dekat kotak ulasan tu...


kelima:
lepas da tulis ulasan korg..plih dkt 'ulas sebagai' tu...


keenam:
da habis semua tu klik dkt 'catat ulasan'


so siaplah untuk hntr komen korg...sng kan...bg spe2 yg msih xda google account sign up lah...sng sikit nk komen...klau mls tp nk komen pergi jer dkt ulas sbgi tu sbgi 'tanpa nama'...siap



hidup jangan menyusahkan orang lain

Saturday, April 16, 2011

new update

sory da lme xupdate..
bz dgn blog satu lg..
yela pertndingan kan so kena buat btul2

hidup jangan menyusahkan orang lain

Tuesday, March 15, 2011

Buat sementara waktu...

blog template ni buat sementara waktu sahaja...
pada bila2 masa akan diubah...
tauke tgh cri template yg sesuai dgn citarasa dia...
harap maklum/...

hidup jangan menyusahkan orang lain

Tuesday, March 8, 2011

Monday, March 7, 2011

nak dpt duit?? dont worry


1) Mule2 klik banner dekat bawah ni



2) Then klik LOGO HEARTBEAT seperti yg ditunjukkan di bawah ni



3) Selepas itu klik 'Create Account' dan isi semua maklumat yg diperlukan.




4) Then masukkn Password anda then klik I Agree to Heartbeat's Term of service dan selepas itu klik 'Continue'



5) Dah sudah tu Join HB!Affiliate



6) Klik 'Online application'. Pastikn korang isi dengan teliti dan betol ye
:s: Kalo salah nnti takut duit smpai kt org lain. Kan dh rugi....





7) Pilih care pembayaran yg korang nak. Terpulang pd anda. Lepas tu tick I Agree to HB!Affiliate's Terms and conditions.



8) Dah sudah tu plak klik Get Code.



9) Copy code tersebut (yg bertanda merah tu adalh gaya banner anda. Ikut cita rasa U la. Hehehe)



10) Dh copy code tu mcm biase la pegi Design>Add gadget>Html/javascript dan paste di ruangan tu.

Pastelah di bahagian mane2 blog anda tu. Dekat sidebar ke, bawah Header ke, atas header ke. Mane2 je la ikut keselesaan dan biarla bg pengunjung nampak so dorang bole klik banner anda. Jgn sorok nanti pengunjung blog anda xtahu nanti

11) Kalau korang nk check berapa byk pendapatan yg korang dpt klik My HB!Affiliate



Berakhirla tutorial nk pasang iklan hearbeat ni. Huhu
Saya telah COPYCAT tuto ni dri blog Hanietwisties tp xde la sepenuhnye ye. Ade edit2 sikit. Hihihi....

Korang jgn risau ok. Heartbeat ni x kacau nuffnang dan bole dipercayai.

CEPAT CEPAT..!SEBARKAN KEPADA BLOGGER2 YG LAIN. ANDA JUGA BOLE SEBARKAN. JIKE ANDA REFER BLOGGER2 LAIN UTK JOIN BLOG NI MAKA ANDA MENDAPAT BONUS. SO APE TUNGGU LAGI..!



hidup jangan menyusahkan orang lain

Go Kuching, Sarawak (Part 1)


3 Hari 2 Malam.....
hoho..syoknya..
tanggal 3/3/2011-5/3/2011
akhirnya dpt juga pergi srawak....
bertolak pkul 4 pg dri rumah n smpi sna pkul 5.15 pg dkt LCCT...
time tu da xsbr bile nk pergi...
beg kena bwk ckup2 jer tkut nnti terlebih muatan
...
yela cuma ambil 30 kg jer....
so xnk cerita panjang lebar kita tgok apa yg sya sediakan sedikit gmbr...


ni tiket penerbangan pergi...

msa pergi semua tmpt full...xda stu pun kosong...

sempat lg ambil gmbr..
time ni tgh gerimis...sejuk sgt..

akhirnya...smpi dkt airport Kuching pkul 9.30 pg..alhamdulillah selamat smpi juga..


Airport Kuching....
sampi kat sna trus cri taxi yg boleh hntar dkt hotel..
so...


nilah hotel yg di diami sepanjang tempoh percutian sya brsma fmily...xcntik sgt pun asalkan boleh tidur...betul x kwn2...btul3

Hari pertama sya dgn fmily xpergi jln jauh sgt cuma jln sekitar bandar kuching jer..
sibuk dok shopping...








sampan yang menyeberangi sg. apa sya pun xthu...hehe
mse ni nk beli kek lapis...tkut naik smpn ni goyang2..yelar first time..
byran naik ni hanya 50 $en shaja...murah jer

waktu mlm jln2 di sekitar waterfront...



so ni shaja utk hari pertama sepanjang percutian sya di kuching...
ni bru part 1....tggu lg ada 2 lg part yg akan menyusul...
hri ke-2 akan lebih menarik...nntikan..hee..
coming soon..ceh mcm movie pulak nk kluar...

ok...jumpa lagi





hidup jangan menyusahkan orang lain

Friday, February 25, 2011

FACEBLOG...WOW



hidup jangan menyusahkan orang lain

Friday, February 11, 2011

kesian tengok dia...


huuh....penat betul kat sekolah td mcm2 benda buat....
yela hari ni ada majlis penutupan orentasi bagi plajar model khas yg bru msuk....
di pendekkan cerita ...
msa mk bpk lain dgn anak2 diorg tgh sibuk makan...
aku ternampak la adik ni( adik model khas)...
adik ni yg buat aku tertarik utk jdkan adk agkat aku....
sbb hari tu prs jd fasi utk diorg n ckgu bgkan adk agkat...
but aku xberuntung adik yg aku ckp td tu aku xdpt....aku cuma dapat adik lelaki tu...
tp xpa aku ttp aggap dia adik agkt aku...so kita pendek kan citer la

masa mk bpk lain dgn ank diorg dok sibuk mkn nasi ayam...
aku terserempak dgn adik ni( yg aku minat tu)
aku pelik dia asyik berkeliaran kat tepi dewan tu..
aku terpikir la "adik ni nk pergi mana? mana mk bpk dia?..."
then, aku tnya la dia "adik xmkn ker"...
aku terasa pelik bila aku tnya dia lari...why??
aku cuma perasan air mata dia mula keluar...lagi aku terasa pelik...

then, aku pggl ckgu aini sruh pggl adk tu...
ckgu aini pggl dia dtg...
smpi je dkt ckgu aini dia menangis...dlm fikiran "aku dah thu dah sebabnya"
aku pun rsa nk nangis sbb adik ni la yg buat aku minat sbb character dia mmg lain...
nk nangis ni...
rupanya mk bpk dia xsmpi lg...tp aku dg agak dah..
ckgu pun pujuklah dia...aku xsmpi hati nk bla...tp ckgu sruh bla...biar ckgu yg tngkan dia..
n lps tu adk tu da ok sikit....tp dia ttp xmkn lg...

msa majlis da habis terserempak lg dgn adk tu...
aku tnya "adk nk pergi mana" dia pun xthu...
mse tu tiba2 air mata dia mgalir lag...aku bg lah tisu...
kesian dia mk bpk dia xdtg lg...
then cg sruh bwk blik asrama sbb ptg nk skolh agma pulak...

smpi sekarang ni aku teringatkan adik tu...
dlm hati aku skarang ni berkata "apalah dia buat kat asrama skarang ni? mk bpk dia da smpi ke belum?"

apa2pun aku rsa adik tu ckup tabah orgnya...
dia da boleh dduk asrama dlm umur dia 11 thun...
klau aku la sebaya dgn dia da lme aku mnangis setiap mlm kat asrama....hahaha
kang da terkeluar kelemahan aku ni...

aku harap smoga adik tu dpt biasakan diri kat asrama...
da panjg lebar aku citer terlupa aku nk bgthu nama adik tu...hurm nama dia "aisyah"
cntik nama dia...serupa mcm dia..



hidup jangan menyusahkan orang lain

Thursday, February 3, 2011

Hari Ni Banyak CeriTa Maa....

thanx to Mira sebab bnyak cerita about me....
tp selamat kau cerita bnde baik...hehe
aku menghargainya segala yg kau nyatakan kat situ.....
brapa bnyak kan kau luahkan....
kau xtkut ke org yg kau tujukan tu thu????
ke memang kau nk diorg tahu??

xpe lah itu antara kau dgn diorg....
aku skadar bantu sikit2 jer....hee

hidup jangan menyusahkan orang lain

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...